יצירתיות יכולה לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים, במיוחד כשמציבים אתגרים צנועים אמנם, אבל חדשים כמו למשל הכנת מאפים ללא גלוטן וללא סוכר.
זה כף כשמצליחים, ההכנה קלה והתוצאות טעימות לחיך, אז אתם מוזמנים להכין ולהנות כמונו.
לפניכם שני מתכונים. אחרי שדרוג הכנה קלה, פשוטה, מהירה וטעימה.
מאפים שוקולד עם אבקת חרובים
1/2 כוס קורנפלור
2/3 כוס סילאן סירופ תמרים
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס אבקת חרובים
200 גר' חמאה
גביעי נייר מס. 3
מומלץ לקנות עטרות נייר בחנות של כלים חד פעמיים לארועים, הם משובחים.
מערבלים ביצים, סילאן, 1/2 כוס קורנפלור, 1/2 כוס אבקת חרובים, אבקת אפיה, מלח.
בכלי קטן מחממים את החמאה וכשהיא מתחילה להעלות קצף מסירים אותו
כמו בהכנת גהי.
מפעילים שוב את המערבל ויוצקים פנימה את החמאה החמה מהסיר.
התערובת נעשת סמיכה וקטיפתית.
ממלאים את גביעי נייר במידה של שתי כפיות ומעמידים בצפיפות כשהם תומכים אחד בשולי השני. מתקבלת כמות של 20 גביעים בתבנית 24 על 20.
המאפים נחטפים חמים והם רכים כעוגת טורט.
170 מע' כ- 15- 20 דק'
אפשר לאפות גם בטוסטר הובן. מצליח בפשטותו.
מאפים עם טחינה
1 כוס קורנפלור
2 ביצים
2/3 כוס סילאן סירופ תמרים
4 כפות גדושות טחינה גולמית (רצוי אורגנית)
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גר' חמאה
גביעי נייר מס. 3
הכנה:-
אל תוך המערבל מכניסים את הביצים, סירופ תמרים, טחינה, קורנפלור, אבקת אפיה, מלח.
מערבלים לתערובת אחידה.
בכלי קטן מחממים את החמאה וכשהיא מתחילה להעלות קצף מסירים אותו
כמו בהכנת גהי.
מפעילים שוב את המערבל ויוצקים פנימה את החמאה החמה מהסיר.
התערובת נעשת סמיכה וקטיפתית.
תערובת זו דלילה מתערובת מאפי השוקולד.
היא מתייצבת באפיה.
בתבנית 24 על 20 להעמיד את גביעי הנייר ממש צפופים ותומכים אחד בשני כדי שלא יישפכו.
אפיה כ- 15 - 20 דק' בחום 170 מע'
אפשר בטוסטר הובן כנ"ל.
יתכן ואפשר לאפות מהחמרים הנ"ל עוגה בתבנית קטנה, עוד לא ניסיתי,
עדכון יגיע...
זה כף כשמצליחים, ההכנה קלה והתוצאות טעימות לחיך, אז אתם מוזמנים להכין ולהנות כמונו.
לפניכם שני מתכונים. אחרי שדרוג הכנה קלה, פשוטה, מהירה וטעימה.
מאפים שוקולד עם אבקת חרובים
1/2 כוס קורנפלור
2/3 כוס סילאן סירופ תמרים
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס אבקת חרובים
200 גר' חמאה
גביעי נייר מס. 3
מומלץ לקנות עטרות נייר בחנות של כלים חד פעמיים לארועים, הם משובחים.
מערבלים ביצים, סילאן, 1/2 כוס קורנפלור, 1/2 כוס אבקת חרובים, אבקת אפיה, מלח.
בכלי קטן מחממים את החמאה וכשהיא מתחילה להעלות קצף מסירים אותו
כמו בהכנת גהי.
מפעילים שוב את המערבל ויוצקים פנימה את החמאה החמה מהסיר.
התערובת נעשת סמיכה וקטיפתית.
ממלאים את גביעי נייר במידה של שתי כפיות ומעמידים בצפיפות כשהם תומכים אחד בשולי השני. מתקבלת כמות של 20 גביעים בתבנית 24 על 20.
המאפים נחטפים חמים והם רכים כעוגת טורט.
170 מע' כ- 15- 20 דק'
אפשר לאפות גם בטוסטר הובן. מצליח בפשטותו.
מאפים עם טחינה
1 כוס קורנפלור
2 ביצים
2/3 כוס סילאן סירופ תמרים
4 כפות גדושות טחינה גולמית (רצוי אורגנית)
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גר' חמאה
גביעי נייר מס. 3
הכנה:-
אל תוך המערבל מכניסים את הביצים, סירופ תמרים, טחינה, קורנפלור, אבקת אפיה, מלח.
מערבלים לתערובת אחידה.
בכלי קטן מחממים את החמאה וכשהיא מתחילה להעלות קצף מסירים אותו
כמו בהכנת גהי.
מפעילים שוב את המערבל ויוצקים פנימה את החמאה החמה מהסיר.
התערובת נעשת סמיכה וקטיפתית.
תערובת זו דלילה מתערובת מאפי השוקולד.
היא מתייצבת באפיה.
בתבנית 24 על 20 להעמיד את גביעי הנייר ממש צפופים ותומכים אחד בשני כדי שלא יישפכו.
אפיה כ- 15 - 20 דק' בחום 170 מע'
אפשר בטוסטר הובן כנ"ל.
יתכן ואפשר לאפות מהחמרים הנ"ל עוגה בתבנית קטנה, עוד לא ניסיתי,
עדכון יגיע...
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
אמונה עופרה לב הורנשטיין אמנית/יוצרת
טווה רשת תדרי צבע לציור וסיפור.
באתר גלרית ציורים באקריליק, עפרונות, רישום, קולאז', למכירה.
הספריה- סיפורים, מאמרים, מדיטציות
דמיון מודרך.
http://www.emuna.ilbiz.co.il/
טווה רשת תדרי צבע לציור וסיפור.
באתר גלרית ציורים באקריליק, עפרונות, רישום, קולאז', למכירה.
הספריה- סיפורים, מאמרים, מדיטציות
דמיון מודרך.
http://www.emuna.ilbiz.co.il/